czwartek, 21 czerwca 2012

Imbir


IMBIR
Imbir, a konkretnie jego korzeń jest jedną z najstarszych roślin leczniczych, a także używanych jako przyprawa. Poza tym wpływa na lepsze trawienie i poprawia krążenie. Jest źródłem wapnia, fosforu, potasu i magnezu.
- wzmacnia układ odpornościowy
- warto nim wspomagać się podczas przeziębień i bólach gardła
- działa rozgrzewająca
- wspomaga proces odchudzania
- zmniejsza wydzielanie kwasów żołądkowych
- ma działanie przeciwdziałające nadmiarowi gazów w jelitach

4 komentarze:

  1. kocham imbir. mogłabym go jeść ze wszystkim :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam!! Najbardziej do sushi i herbatki z miodem i cytryną. Piję ją nawet latem, bo jestem od niej uzależniona :) Ostatnio zrobiłam cisto imbirowe z rabarbarem na mące 3zboża - wyszło przepysznie. Już niedługo na moim blogu przepis!! p.s. fajna grafika i bardzo ciekawy disign bloga. Obserwuję ;) pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za miły wpis :)
    Ja też lubię do sushi i herbaty. Czekam na przepis- mam nadzieję, że żona dla mnie upiecze ;)
    Co to za mąka 3zboża?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...