czwartek, 23 sierpnia 2012

Tartaletki z pomidorami


Tartaletki z pomidorami ze świeżym tymiankiem i miętą.



Ciasto:
1,5 szklanki mąki
115g masła
1/4 łyżeczki soli
2 łyżeczki wody

Nadzienie:
2 jaja
2,3 pomidory
szklanka serka homogenizowanego
gałka muszkatołowa, pieprz, sól, świeże zioła

24 komentarze:

  1. oj jakie pysznośći:):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda smakowicie :)
    A co oprócz pomidorów jest w tych tartaletkach - jakiś sos czy po prostu ser, który tak fajnie się roztapia ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serek homogenizowany i jajka :)

      Usuń
    2. Aaaa, dzięki ;)
      Wiedziałam, że u kogoś komentowałam tartaletki i zapomniałam, że to u Ciebie :D

      Usuń
  4. O... A przepisu nie podałeś. ;P

    OdpowiedzUsuń
  5. Świeże zioła to coś wspaniałego w kuchni :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepisu na ciasto: wstajesz rano, ubierasz się, idziesz do netto po bułki i wracasz z dodatkową paczką pysznych pszennych tortilli gotowych do podgrzania ^^

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda przepysznie :-) Jestem pełna podziwu jakie masz zdolności :) Bravo!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To akurat zrobiła moja M. :) Co wcale nie znaczy żebym sobie z tym nie poradził ;)

      Usuń
  8. Chętnie skosztuję takie pyszności. Ten przepis jest warty przygotowania.

    OdpowiedzUsuń
  9. Tartaletki w takim wykonaniu to super pomysł.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...